NASZA HISTORIA

Miedziany Piec powstał w Częstochowie w lutym 2021 r. 

NASZA HISTORIA

PRAWDZIWA PIZZA NEAPOLETANA

MARCIN NIENARTOWICZ

Właściciel Miedzianego Pieca

DLACZEGO PIZZA NEAPOLETANA?

Jej wyjątkowość potwierdza sam fakt, że w grudniu 2017 roku trafiła na listę światowegodziedzictwa UNESCO, a nad jakością czuwa włoska federacja Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN). Aby poczuć prawdziwy smak i tradycję Neapolu w samym centrum Częstochowy koniecznie musimy odwiedzić pizzerię Miedziany Piec. To miejsce stworzone do serwowania idealnej pizzy neapolitańskiej.

JEDYNA TAKA i WYJĄTKOWA

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby w jak największym stopniu odzwierciedlić prawdziwą napoletanę. W lokalu zamontowany został specjalistyczny piec, sprowadzamy dedykowane produkty tj. mąka Caputo, pomidory San Maranzano, ser Fior di Latte czy wszelkie inne dodatki najwyższej jakości z Włoch z certyfikatem D.O.P.

PIZZERIA

NIESAMOWITA PIZZA

Pizza wypiekana jest w temperaturze blisko 500 stopni i w piecu przebywa zaledwie od 60 do 90 sekund. Podkreślamy, że napoletana jest zupełnie inna niż pizze znane nam na co dzień. Niezwykle cienka, mokry środek i przypieczone puszyste brzegi to podstawy wypieku włoskiego przysmaku.  

KLIMATYCZNY LOKAL

ZAJRZYJ DO NAS

Nasz lokal to niezwykle klimatyczne miejsce na kulinarnej mapie Częstochowy. 

Przewiń do góry