NASZA HISTORIA
Miedziany Piec powstał w Częstochowie w lutym 2021 r.
NASZA HISTORIA
PRAWDZIWA PIZZA NEAPOLETANA
MARCIN NIENARTOWICZ
Właściciel Miedzianego Pieca
DLACZEGO PIZZA NEAPOLETANA?
Jej wyjątkowość potwierdza sam fakt, że w grudniu 2017 roku trafiła na listę światowegodziedzictwa UNESCO, a nad jakością czuwa włoska federacja Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN). Aby poczuć prawdziwy smak i tradycję Neapolu w samym centrum Częstochowy koniecznie musimy odwiedzić pizzerię Miedziany Piec. To miejsce stworzone do serwowania idealnej pizzy neapolitańskiej.
JEDYNA TAKA i WYJĄTKOWA
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby w jak największym stopniu odzwierciedlić prawdziwą napoletanę. W lokalu zamontowany został specjalistyczny piec, sprowadzamy dedykowane produkty tj. mąka Caputo, pomidory San Maranzano, ser Fior di Latte czy wszelkie inne dodatki najwyższej jakości z Włoch z certyfikatem D.O.P.
PIZZERIA
NIESAMOWITA PIZZA
Pizza wypiekana jest w temperaturze blisko 500 stopni i w piecu przebywa zaledwie od 60 do 90 sekund. Podkreślamy, że napoletana jest zupełnie inna niż pizze znane nam na co dzień. Niezwykle cienka, mokry środek i przypieczone puszyste brzegi to podstawy wypieku włoskiego przysmaku.
KLIMATYCZNY LOKAL
ZAJRZYJ DO NAS
Nasz lokal to niezwykle klimatyczne miejsce na kulinarnej mapie Częstochowy.