NASZE MENu
1. FOCCACIA – 10zł
sól morska, oregano
2.MARINARA – 18zł
pomidory san marzano D.O.P., oliwa extra virgin, świeży czosnek, suszone oregano
3. MARGHERITA – 23zł
pomidory san marzano D.O.P., oliwa extra virgin, ser fior di latte, świeża bazylia
4. MARGHERITA DI BUFALA – 29zł
os z pomidorów pelati, oliwa extra virgin, sermozzarella do bufala Campana DOP, świeża bazylia
5. SALAMI NAPOLI – 29zł
pomidory san marzano D.O.P., ser fior di latte, salami napoli, oliwa extra virgin
6. SALAMI SPIANNATA PICANTE – 29zł
pomidory san marzano D.O.P., ser fior di latte, salami spinata piccante, peperonico piccante, oliwa extra virgin
7. PROSCIUTTO COTTO E FUNGHI – 29zł
pomidory san marzano D.O.P., ser fior di latte szynka gotowana prosciutto cotto, pieczarki, oliwa extra virgin, suszone oregano
8. TONNO – 29zł
pomidory san marzano D.O.P., ser fior di latte tuńczyk, oliwki riviera, czerwona cebula
9. Capricciosa – 32zł
sos z pomidorów pelati, ser fior di latte, szynka gotowana prosciutto cotto, pieczarki, oliwki riviera, karczochy, oliwa extra virgin
10. COPPA – 34ZŁ
pomidory san marzano D.O.P., ser fior di latte, oliwa extra virgin. Po wypieku dodane prosciutto
11. PROSCIUTTO DI CRUDO 36ZŁ
sos z pomidorów pelati, ser fior di latte, oliwa extra virgin. Po wypieku dodane prosciutto crudo, rukola, pomidorki koktajlowe, grana padano
12. ANCHOIS – 30zł
sos z pomidorów pelati, ser fior di latte, kapary, oliwki riviera, anchois, papryczki peperoncino, oliwa extra virgin
13. diavola 38 ZŁ
sos z pomidorów pelati, ser fior di latte, salami spinata piccante, pikantna kiełbasa kalabryjska Nduja, papryczki peperoncino, oliwa extra virgin. Po wypieczeniu dodana burrata (włoski ser z mleka krowiego wytwarzany z mozzarelli i śmietany)
14. VEGETARIANA – 30zł
sos z pomidorów pelati, ser fior di latte, oliwki riviera. Po wypieczeniu dodane: rukola, pomidorki koktajlowe, ser grana padano.
PIZZA BIANCA
(Z SOSEM ŚMIETANOWYM)
15. PANCETTA – 33zł
sos śmietanowy, ser fior di latte, parmezan, boczek włoski pancetta, świeżo mielony pieprz, rukola
16. QUATTRO FORMAGGI 34ZŁ
sos śmietanowy, ser fior di latte, parmezan, gorgonzola piccante D.O.P., ser provolone, suszone pomidory, rukola
17. NDUJA 34 ZŁ
Nduja - sos śmietanowy, ser fior di latte, grana padano, pikantna kiełbasa kalabryjska Nduja, ser ricotta, miód, rukola
18. PIZZA VERDE Z PESTO BAZYLIOWYM 36ZŁ
pesto bazyliowe, ser fior di latte. Po wypieczeniu dodana szynka gotowana prosciutto cotto, burrata (włoski ser z mleka krowiego wytwarzany z mozzarelli i śmietany), pomidorki koktajlowe, grana padano, świeża bazylia, oliwa extra virgin
CALZONE NAPOLETANA
PIZZA NADZIEWANA I PIECZONA W KSZTAŁCIE PÓŁKSIĘŻYCA
19. NAPOLI 35 ZŁ
ser ricotta, pieczarki, salami napoli, ser fior di latte, oregano suszone, oliwa extra virgin, sos z pomidorów pelati, grana padano, świeże listki bazylii.
20. PROSCIUTTO COTTO 35 ZŁ
ser ricotta, szynka gotowana prosciutto cotto, salami napoli, ser fior di latte, oliwa extra virgin, sos z pomidorów pelati, grana padano, świeże listki bazylii.
21. SALAMI SPIANTA PICCANTE 35 ZŁ
ser ricotta, salami spianata piccante, ser fior di latte, oliwa extra virgin, sos z pomidorów pelati, grana padano, świeże listki bazylii.
!!! Możliwość zamiany sera fior di latte na ser mozzarella bufala Campana DOP + 10 zł
PIZZA A PORTAFOGLIO (PIZZA PORTFELOWA)
22. MARGHERITA – 15ZŁ
pomidory san marzano D.O.P., oliwa extra virgin, ser fior di latte, świeża bazylia
23. SALAMI SPINATA PICCANTE – 19zł
pomidory san marzano D.O.P., ser fior di latte, salami spianata piccante, peperonico piccante, oliwa sextra virgin
24. PROSCIUTTO COTTO – 19zł
pomidory san marzano D.O.P., ser fior di latte, szynka gotowana prosciutto cotto, oliwa extra virgin, suszone oregano
WŁOSKIE PIWA KRAFTOWE

l'ippa
India Pale Ale. Piwo o jasno bursztynowym kolorze i owocowym zapachu, głównie mandarynki, melona i mango. Przyjemne w smaku o dobrze zbalansowanej kwasowości. Dobrze smakuje z prostymi daniami typu pizza.

piwo bezglutenowe
nazionale
Piwo bez glutenu o głębokiej żółtej barwie i delikatnym zapachu owocowo – kwiatowym. Jedyna różnica między zwykłym Nazionale to obecność ryżu Carnaroli, który niweluje zawartość glutenu. Piwo bardzo uniwersalne do każdego dania

ROCK'N'ROLL
American Pale Ale. Barwa ciemnożółta, lekkie, o delikatnej słodyczy z wyczuwalnymi nutami przypraw i chmielu. Dobrze smakuje z mięsem z grilla oraz serami krótko dojrzewającymi.